Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Депутати Львівщини виділили 1,5 млн на пам'ятники бійцям АТО

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 26 квітня, під час засідання сесії Львівської облради внесли зміни до Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин: передбачали додаткове виділення коштів на встановлення пам'ятних знаків на могилах учасників АТО. Про це повідомив кореспондент Гал- інфо.

Як повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення ЛОДА Оксана Соболь на реалізацію програми передбачено 4 млн грн, але для встановлення пам'ятних знаків потрібно ще майже 1,5 млн грн.

Вона пояснила, що є 70 родин, які бажають встановити пам'ятники. Решта вже встановили, або хочуть встановити пам'ятники свого зразка, тому програма передбачає виплату одноразової допомоги на встановлення або відшкодування за встановлення пам'ятника.

За її словами, сума відшкодування становитиме 17 тис грн.

Депутати висловили зауваження, що цих коштів замало, адже на Личаківському цвинтарі пам'ятники встановлюватимуть в межах 30-50 тис грн за один.

Як зазначив Олег Панькевич, потрібно врахувати збільшення цієї суми при внесенні змін до бюджету.

"Потрібно передбачити кошти, щоб збільшити розмір компенсації родинам загиблих", - сказав він і депутати підтримали таку пропозицію.

Загалом "за" проголосувало 65 депутатів.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ