Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської облради пропонують спорудити пам’ятник жертвам голодоморів у Львові

На сьогоднішній сесії Львівської облради фракція УНП закликала Львівську облраду разом зі Львівською міською радою прийняти рішення щодо спорудження у Львові пам’ятника жертвам голодоморів – про це сьогодні під час сесії ЛОР повідомив депутат Олег Немчінов.

За його словами, спорудження пам’ятника має бути присвячене 75-річниці голодомору, який у 1932-33 роках забрав мільйони життів українців.

Як повідомив Немчінов, щороку у Львові вшанувати пам’ять загиблих людей збираються багато мешканців, однак гідного місця для того немає. Крім того, потрібно ще й згадати 46-47 рік, який забрав багато людських життів.

«Попри це місцева влада не спорудила жодного монументу, який зміг би передати масштаби цієї трагедії та об’єднати українців від сходу до заходу», - сказав Немчінов.

Крім того, як повідомив депутат, російські шовіністи Криму звернулися до Окружного адміністративного суду АР Крим з вимогою заборонити вшанування пам’яті жертв голодоморів та репресій 1932-1933 років – каже депутат. З огляду на це УНП вирішила ініціювати прийняття рішення про спорудження пам’ятника, для якого вже виділена ділянка на проспекті Чорновола.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ