Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської облради виступили за доцільність моніторингу території Ожидівської катастрофи

На засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію про стан освоєння коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Львівській області. З інформацією виступив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич.
Із 60 заходів, які передбачалося профінансувати, 34 профінансовані на 100 %, 14 заходів профінансовані на 30-50%, кошти будуть використані до кінця року. Ще на 12 заходів не в змозі використати кошти, тому звернулися до депутатів погодити «перекидку» коштів на продовження фінансування заходів, реалізація яких уже розпочалася.
Також Богдан Матолич ознайомив депутатів з науковою еколого-експертною оцінкою екологічної ситуації в місці аварії, яка сталася на залізничному перегоні «Ожидів-Красне» Львівської залізниці 16 липня 2007 року, яку проводив Інститут геохімії навколишнього середовища НАН та МНС України.
За інформацією Богдана Матолича, жодної загрози для людей та навколишнього середовища на місці аварії немає. Депутати прийняли інформацію до відома і висловились про доцільність проведення подальшого моніторингу екологічної ситуації на місці аварії. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ