Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львова не підтримали «відділ доброчесності» Садового

У Львівській міськраді в департаменті «Адміністрація міського голови» мали намір створити відділ доброчесності. «За» проголосувало 24 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

У пояснювальній записці сказано, що у зв’язку із створенням в департаменті «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради  сектору з питань доброчесності та запобігання корупції, з метою забезпечення його ефективної роботи, пропонуємо збільшити чисельність департаменту «Адміністрація міського голови» на 9 одиниць.

Як пояснила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, депутатам запропонували внести зміни до загальної чисельності департаменту «Адміністрація міського голови».

За її словами, «відділ доброчесності» повинен запобігати внутрішній корупції у Львівській міській раді.

«Ми не будемо створювати свою внутрішню НЗК та НАБУ. Достатньо превентивних заходів для забезпечення запобіганню проявів корупції», - сказала Пайонкевич.

Вона додала, що ці 9 чоловік призначатимуть на конкурсних засадах і будуть підпорядковуватися департаменту «Адміністрацією міського голови».

Зарплата буде така ж сама, як і у інших чиновників.

Депутат Маркіян Лопачак сказав, що це виглядає дивним: «Міський голова створить відділ, який слідкуватиме за корупцією у інших відділах, де призначає міський голова. Одні чиновники не можуть слідкувати за іншими чиновниками».

Натомість Гелена Пайонкевич пояснила, що «відділ доброчесності» буде займатися роз’яснювальною роботою.

«Моральні заходи також мають свій ефект», - сказала вона.

Депутат Андрій Рікота попросив пояснити, як працюватимуть «доброчесні».

«Місто співпрацює з голандським фондом…», - розпочала Гелена Пайонкевич, але депутат зупинив її почувши для себе відповідь.

Депутат Юрій Кужелю сказав: «Ну що будуть робити ці люди? Вони як ксьондзи будуть ходити і розказувати, що красти не можна? Ми не маємо куди подіти 9 штатних одиниць».

В результаті тривалого обговорення депутати не підтримали це питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ