Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львова передумали віддавати 20 млн грн росіянину Чуркіну

Сьогодні, 26 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати скасували меморандуму про співпрацю між ТзОВ “Оптимум Фактор“ і ЛКП АТП-1. "За" проголосувало 61 депутат, передає кореспондент Гал-інфо.

Нагадаємо, що цим рішення Львівська міська рада була погодилася повернути борг ТзОВ "Оптимум Фактор" у понад 19,5 млн грн за автобуси, які були придбані АТП-1 у ЛАЗу напередодні "Євро-2012". 

Питання про скасування меморандуму депутати розглянули першим.

Перед розглядом питання міський голова Львова Андрій Садовий сказав: "На минулій сесії ми проголосували за меморандум, який дав можливість розв'язати проблеми низки комунальних підприємств. Впродовж останнього часу ми отримали інформацію про заборгованості перед працівниками ЛАЗу, яка не є задокументованою. Це серйозний аргумент, який вносить корективи.

Під львівською ратушею вимагають не фінансувати російський тероризм

Цікаво прослідкувати до кінця, хто є власниками всіх цих компаній. Була команда не підписувати меморандум, і він в дію не вступив. Ми маємо борг за 30 автобусів, ми гроші не заплатили. Кошти мають піти на оплату зарплати львів'янам, які зараз вже, на жаль, там не працюють".

Напрацьований проект рішення зачитав керівник фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

Він подякував головам фракцій, які готували рішення про скасування меморандуму. Єдиний, кого він не згадав, це був керівник фракції "Самопоміч".

"Усі питання щодо заборгованості озвучували  на минулому сесійному засіданні. Про кінцевих власників також інформацію озвучували перед голосуванням. Чому ви були відсутні і не чули? Це питання до вас", - сказав Лопачак.

Зокрема, в ухвалі сказано, що сьогоднішнім рішення депутати скасовують ухвалу міськради про погодження підписання меморандуму про співпрацю, її слід вважати  такою, що втратила чинність.

"Якщо борги ЛАЗу потрібно повертати, то їх треба повертати так, щоб вони повернулися до людей, які роками судиться із колишнім власником, громадянином РФ Чуркіним. Інший момент – це борги ЛАЗу перед іншими підприємствами", - сказав Лопачак.

Також депутати пропонують провести інвентаризацію вільних від забудови земельних ділянок на території ЛАЗу.

Представник трудового колективу ЛАЗу Оксана Захаркіна попросила депутатів "проголосувати та повернути зарплату працівникам, які на неї чекають вже п'ять років".

Садовий сказав, що депутати будуть звертатися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії 5 жовтня Львівська міська рада проголосувала за підписання меморандуму про співпрацю між ТзОВ “Оптимум Фактор“ і ЛКП АТП-1. Йдеться про повернення боргу ТзОВ "Оптимум Фактор" у понад 19,5 млн грн за автобуси, які були придбані АТП-1 у ЛАЗу напередодні "Євро-2012". 

Власником ЛАЗу, як відомо, був російський бізнесмен Ігор Чуркін, при якому підприємство фактично довели до банкрутства. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ