Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львова віддали УГКЦ квартиру на пл. Св. Юра

Сьогодні, 5 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати передали у власність Курії Львівської Архиєпархії Української греко-католицької Церкви квартирe № 20-а на пл. Святого Юра, 5. "За" проголосувало 55 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Депутати передали у власність Курії Львівської Архиєпархії Української греко-католицької Церкви квартиру № 20-а на пл. Святого Юра, 5 загальною площею 83,0 кв. м.

Як пояснила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, це рішення прийняте на реалізацію Міської цільової програми відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки.

У пояснювальній записці сказано, що місто забезпечило відселення мешканців з будинку № 5 на пл. Святого Юра, який є невід’ємною частиною Ансамблю Святоюрського собору. У цьому будинку розташовано 25 квартир (1 комунальна та 24 приватні), з них: однокімнатних – 4 квартири, двокімнатних – 13 квартир, трикімнатних – 7 квартир та шестикімнатних – 1 квартира. Згідно з чинним житловим законодавством для відселення мешканців, які на законних підставах проживають за адресою: пл. Святого Юра, 5, необхідно 33 квартири орієнтовною площею 2270 кв.м.

Відповідно до ухвали міської ради від 18.05.2017 №1963 «Про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м.Львова» передбачено видатки міського бюджету для відселення частини мешканців з квартири № 20-а на пл. Святого Юра, 5.

Юридичним департаментом було здійснено купівлю квартири в будинку № 8д по вулиці Малоголосківській, квартири в будинку №11 по вулиці Мікльоша К., квартири в будинку №72 на проспекті Червоної Калини на вимогу співвласників квартири №20-а на пл. Святого Юра, 5.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ