Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львова знову не дали виконкому право роздавати містобудівні умови та обмеження

Учора, 21 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати знову не підтримали питання про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради. «За» таке рішення учора проголосував тільки 31 депутат, повідомив кореспондент Гал-інфо.

У своїй доповіді начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич пояснила, що рішення передбачає визначення виконавчого комітету Львівської міської ради органом, уповноваженим видавати містобудівні умови та обмеження.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що це рішення необхідно приймати, адже на головного архітектора Львова Юліана Чаплінського «постійно чинять тиск».

Натомість депутати запропонували змінити головного архітектора, якщо він не здатен опиратися «тискам».

Як зазначив депутат Андріян Гутник, це питання вже виносили на сесію і воно не було підтримане. Передача таких повноважень виконкому породить свавілля, адже у випадку порушень не буде персональної відповідальності, а колегіальний орган притягнути до відповідальності практично неможливо.

Також депутати зазначили, що якби у виконкомі були представники громадськості, то таке рішення можна було б приймати, але існуючий виконком вони назвали «ручним виконкомом Андрія Садового», який складається з його заступників.

Андрій Садовий попросив висловити позиції кожної фракції з цього питання. Підтримали таке рішення лише «Самопоміч» та «Громадянська позиція». Натомість «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Свобода», «Народний контроль», УКРОП не підтримали. Голова фракції УГП заявив, що вони готові проголосувати «за», якщо Садовий пообіцяє підтримати мораторій на будівництво у центральній частині Львова.

Садовий заявив, що він готовий приймати рішення на користь Львову, але нічого обіцяти не став.

Відповідно, рішення не набрало потрібної кількості голосів.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 31 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не підтримали питання про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради. Тоді «за» таке рішення проголосували тільки 32 депутати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ