Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати міськради в принципі готові віддати „Карпатам” майновий комплекс „Україна” в оренду на 49 років, але за певних умов

Депутати міськради в принципі готові віддати „Карпатам” майновий комплекс „Україна” в оренду на 49 років, але за певних умов. Так, як наголосив сьогодні, 8 листопада, на зустрічі голів фракцій ЛМР і керівництва футбольного клубу, голова фракції „Пора” Петро Адамик, - якщо б „Карпати” погодилися, щоб, коли вони отримують майновий комплекс „Україна” в довгострокову оренду, місто все одно могло інколи для своїх потреб користуватися стадіоном „Україна”, то, він переконаний, депутати проголосують за таке рішення.
„Ми, звичайно, розуміємо, що „Карпатам” треба вкладати гроші у стадіон „Україна”, якщо вони хочуть грати у вищій лізі, і робити це, коли клуб матиме оренду лише на рік, керівництво ФК „Карпати” не хоче. Однак стадіон „Україна” — це наразі єдиний великий стадіон нашого міста, а є, скажімо, великі свята, в яких нам треба буде використовувати цей стадіон. Зрештою, окрім „Карпат”, у нас ще є ФК „Львів” і, якщо вони вийдуть у Вищу лігу, то їм теж треба буде стадіон. Крім цього, якщо Україна і Польща отримають право приймати „Євро-2112” і до цього часу у Львові ще не побудують новий стадіон, то ми змушені будемо користуватися „Україною”. Якщо керівництво футбольного клубу надасть гарантії, що ми матимемо такі права і при цьому клуб виконуватиме всі свої інвестиційні зобов’язання, ремонтуватиме стадіони майнового комплексу „Україна”, встановить штучне покриття, підігрів поля, то, думаю, депутати погодять віддати клубу майновий комплекс „Україна” в оренду на 49 років. Ми ж своєю чергою зробимо клубу символічну орендну плату розміром одна гривня на рік. Це буде найшвидший і найлегший спосіб вирішити конфлікт міської влади і ФК „Карпати”. Всі ми говоримо про необхідність створення акціонерного товариства „Народна команда „Карпати”, однак це дуже довготривалий процес. Таке ж наше рішення фактично вирішило б проблему. Клуб ремонтував би стадіон і, тим самим, мав би гарантії для Федерації футболу на участь у вищій лізі”, — наголосив Петро Адамик.
Як зазначив же почесний президент футбольного клубу „Карпати” Петро Димінський, він двома руками „за” таку ініціативу і запевнив, що ФК „Карпати” виконають свої інвестиційні зобов’язання не за 49, а вже за найближчі 10 років.
У перспективі ж, за його словами, якщо все-таки буде створено АТ „Народна команда „Карпати”, то майновий комплекс „Україна” могли би внести у статутний фонд акціонерного товариства.
Нагадаємо, ФК „Карпати” пропонує створити ВАТ „Народна команда „Карпати”, у якому б, за попередньою ідеєю, по 25% акцій належали б Львівській міській та обласній радам, 24,99% — безпосередньо ФК „Карпати” і 25,1% — вболівальникам футбольного клубу.
Як зазначив Петро Димінський, через кілька років після того, як робота ВАТ налагодиться, він готовий викупити акції всіх тих, хто захоче їх продати, не заперечуючи того, що прибутків цінні папери нікому не приноситимуть.
„Якщо одна акція коштуватиме, скажімо, 1 гривню, я готовий викупити її за 2 грн. Більше того, я можу надати банківську розписку під свій власний банк, що жодна акція для її власника не знеціниться. Єдине, що прошу, це щоб контрольний пакет акцій, яким володітиме влада та фанати клубу, принаймні 4-5 років нікому не передавали, щоб ми могли піднятися на ноги і реалізувати задумане”, — заявив Петро Димінський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ