Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львова не дали землі під сортувальну лінію: надто все "не чисто"

Сьогодні, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати мали розглядати питання про надання ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул Т. Шевченка, 327-г. Оскільки це питання стосується будівництва сортувальної лінії ТПВ, то депутати перенесли його. "За" проголосувало 38 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійно зали.

Йдеться по земельну ділянку, орієнтовною площею 10 га для виробничих потреб. 

На початку сесійного засідання перед депутатами виступив місцевий мешканець, який звернувся з проханням не голосувати за таке питання.

Депутат від "Народного контролю" Михайло Дідух зазначив, що на початку сесії звертався до мера Львова з проханням зняти це питання з порядку денного, адже воно не обговорювалося з місцевими мешканцями.

"Це питання стосується побудови сміттєсортувальної лінії, а отже і цілого комплексу. За 300 метрів той самий унікальний індустріальний парк, яким хвалилися на всю Україну", - сказав Дідух. Він закликав питання перенести та організувати зустріч з мешканцями мікрорайонів Рясне-1, Рясне-2 та Білогорщі, які є прилеглими до цієї території.

Депутат від фракції ВО "Свобода" Тарас Гупало заявив, що не лише з мешканцями не обговорювали це питання, але й з депутатами.

"На жаль, і на комісії ніхто не чув, і на колегії, але ні - далі намагаються втиснути те, що не втискається. Ця ділянка розміщена в зоні проблемних земель Рясне-Руська. Окрім того, цією ухвалою ми створимо прецедент, коли за малим приміщенням закріпляємо 10 га землі. Новостворене ЛКП потім це приміщення продасть, а з ним і землю", - сказав Гупало.

Він наголосив, що дійсно є проблема зі сміттям, адже наближається зима, а львівське сміття вже ніхто не хоче приймати.

"Всі розуміють, що вже є фірма, яка виграє тендер на сміттєсортувальну лінію. В найкращих традиціях підготовки до Євро-2012 Садовий проводить в місто людей з оточення Януковича, а саме Сергія Льовочкіна. Ухвалу завізували за три дні. Бачимо, що Садовий у критичний для себе час звернувся до старих друзів-регіоналів", - заявив Гупало.

Депутат Віталій Свінціцький заявив, що ЛКП "Львівспецкомунтранс" без будь яких погоджень із профільною комісією придбало на цій ділянці приміщення в жахливому стані, а депутатам не пояснили, за чиї гроші будуть там проводити роботи.

"ЛКП виходить безконтрольним і самовільно вирішує, що йому потрібно купувати, витрачає кошти львів'ян на придбання приміщенні поганому стані без обговорень і погоджень", - сказав Свінціцький.

Він також звернув увагу на те, що ніхто не цікавився думкою місцевих мешканців мікрорайону Рясне-2. 

Голова фракції "Народний контроль"Валерій Веремчук заявив, що депутати мають нуль інформації про запропоновану ухвалу. "У нас сьогодні нуль інформації, а завтра мешканці підуть перекривати дороги. Зараз нам пропонують вгадувати, за що ми голосуємо", - сказав Веремчук.

Голова фракції УКРОП Ігор Телішевський також заявив, що від депутатів все приховують. "Виходить так, що губернатор пропонує нам землю, а ми кажемо, що ні - будемо робити щось самі", - сказав Телішевський.

Голова фракції БПП Петро Адамик наголосив, що сьогодні надійшла нова інформація - маємо три ділянки. "Я бачу, що на сьогодні нема потрібної кількості голосів, щоб підтримати питання", - сказав Адамик. 

Керівник фракції "Громадянська позиція" Юрій Кужелюк заявив: "Давайте не ховати голову в пісок, бо всі знаємо, що там має бути. Зі сміттям треба щось робити. Є ще одне питання, щоб спілкуватися з головою Львівської ОДА не через прес-конференції. Потрібно Організувати зустріч голів фракцій ЛМР та ЛОР щоб прийняти консолідоване рішення".

Депутати також попросили, щоб висловив свою думку і голова найбільшої фракції - "Самопоміч", щоб потім не було незрозумілого.

Керівник фракції "Самопоміч" Андрій Шевців не зміг переконливо обґрунтувати свою позицію, говорив багато, але нічого конкретного. "Вирішувати треба і переносити треба. Треба дати розуміння мешканцям, як місто вирішує питання зі сміттям, відходами та врешті сортувальною лінією. Чого ви не даєте шансу почати працювати комунальному підприємству?", - сказав Шевців. На цей виступ відреагував голова фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак і закликав Шевціва не вводити суспільство в оману. "Не треба вводити в оману, коли говоримо про професіоналізм, бо треба питання розглядати в комплексі. Ви, пане Андрію, лобіюєте інтереси сміттєвої мафії. По цілому світі заробляють на сортування сміття. Ви сміттєсортувальною лінією питання сміття не вирішите. Треба думати про те, як утилізовувати сміття", - сказав Лопачак. Після тривалої дискусії питання вирішили перенести на сесію ЛМР, яка відбудеться 1 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ