Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати підозрюють, що «Майстерня шоколаду» орендує приміщення в центрі Львова за 1 грн

15 вересня під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Мар’яна Батюк звернулася до керівника національної поліції Львівщини Дмитра Загарії керівника Львівської місцевої прокуратури № 1 Олега Мостиховського та директора Львівського НАБУ Тараса Лопушанського з вимогою провести перевірку фактів надання оренди комунальних приміщень у місті за 1 гривню в рік для суб’єктів підприємницької діяльності.

Як зазначила депутат, нещодавно у львівських ЗМІ з’явилася інформацію про існування схеми, яка дозволяє орендувати приміщення у центрі міста Львова лише за 1 гривню на рік.  

«Відтак стало відомо, що одне із приміщень,  площею 22 кв. м за адресою: м. Львів, вул. Сербська, 3, де розміщена Львівська шоколадна майстерня», надане в оренду Львівському комунальному підприємству «Старий Львів». Натомість з’ясувалося, що цього ЛКП за вказаною адресою не має.  Більше того, працівники «Львівської майстерні шоколаду» ніколи не чули про існування будь якого ЛКП за адресою м. Львів, вул. Сербська 3», - сказала депутат.

Вона наголосила, що згідно з Додатком № 1 положення про оренду майна територіальної громади м. Львова, приміщення за таку орендну плату (1 грн на рік), можуть надаватися лише бюджетним, громадським та благодійним організаціям, які утримуються за рахунок міського бюджету; комунальним телерадіоорганізаціям, редакціям комунальних періодичних видань, науково-дослідним установам, комунальним підприємствам, установам, організаціям, власником яких є Львівська міська рада; релігійним організаціям; видавництвам друкованих засобів масової інформації та видавничої продукції, які публікуються лише державною мовою тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ