Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати планують позачергову сесію, бо міський прокурор і «Пора» заблокували роботу конкурсної комісії з вибору генпідрядника Євро-2012

Сьогоднішнє засідання конкурсної комісії з визначення генерального підрядника для будівництва стадіону було заблоковане з огляду на протест міського прокурора. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив голова робочої групи, член конкурсної комісії Львівської міської ради з вибору генпідрядника для будівництва стадіону Євро-2012 Богдан Бедрило.

«На початку засідання голова комісії зачитав протест міського прокурора на ухвалу Львівської міської ради, якою було створено конкурсну комісію, – розповів Богдан Бедрило. – Аналогічна ситуація раніше вже була у комісії по сміттєзвалищу, роботу якої таким чином було заблоковано. Це відлякало потенційного інвестора, який був готовий вкласти інвестицій на суму 60 мільйонів євро, і зупинило вирішення проблеми сміттєзвалища».

Як повідомив Бедрило, за час створення комісії міський прокурор міг прослідкувати і дати протест раніше, аби депутати могли розглянути його на черговій сесії. Однак, протест прокурора був поданий у останній день, що заблокувало роботу конкурсної комісії по Євро-2012. «Було запропоновано розглянути протест прокурора на наступній сесії, продовживши таким чином роботу комісії», – каже Богдан Бедрило, зазначаючи, що при цьому думки членів комісії розділилися. Не підтримали продовження роботи 5 членів комісії з числа чиновників міської ради, позицію яких підтримав і голова фракції «Пора» Петро Адамик. Таким чином кількість голосів на комісії розділилася порівну: 6 на 6, що і зупинило подальшу роботу комісії. Як повідомив депутат, такі кроки фракції «Пора» не є чимось дивним, оскільки раніше ця партія не підтримала визнання роботи міського голови з підготовки міста до Євро-2012 незадовільною.

Відтак, за словами Богдана Бедрила, наступним кроком будуть консультації за участю голів фракцій щодо можливості проведення позачергової сесії міськради, на якій буде розглянуто протест прокурора. Бедрило також висловив упевненість, що протест прокурора депутати відхилять.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ