Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Грошей на будівництво візит-центру в "Шевченківському гаю" не буде

Сьогодні, 27 квітня, під час засідання сесії Львівської міської рад керівник фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук закликав депутатів не виділяти кошти на будівництво візит-центру у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові ( Шевченківський гай). Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначив Валерій Веремчук, незважаючи на спротив громадськості, влада міста все ж вирішила будувати візит-центр у скансесі "Шевченівський гай".

"Учора вже відбувся тендер на 19 млн грн, і це незважаючи на те, що два попередні конкурси були скасовані та відкрито кримінальне провадження", - сказав Веремчук.

Він нагадав, що в музеї стан пам'яток вкрай незадовільний.

"Ми виділили 2 млн грн на реконструкцію об'єктів музею, але дирекція дуже поспішає  будувати візит-центр, вартістю майже у 20 млн грн. Що для вас є первинно? Візит-центр чи порятунок пам'яток таких, як церкви чи школа, яка розвалюється. Скансес має зберегтися", - заявив Веремчук.

Він звернувся до депутатів із проханням задекларувати, що жодних додаткових коштів на будівництво візит-центру виділяти не будуть.

"Сума, яка потрібна на реставрацію усіх пам'яток, є значно меншою, ніж сума на будівництво візит-центру. Хочу звернутися до переможців конкурсу. Не поспішайте нічого руйнувати і будувати, бо грошей ми не дамо. Первинним має бути порятунок пам'яток", - заявив Веремчук.

З аналогічною заявою виступив і керівник фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак. "Вимагаємо скерувати всі кошти, які передбачені на будівництво візит-центру, на реконструкцію пам'яток", - сказав він.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ