Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати просять Міноборони створити на Львівщині музею авіації

Учора, 19 вересня, депутати Львівської обласної ради звернулися до Міністра оборони України щодо створення музею авіації на території аеродрому «Цунів». «За» таке звернення проголосувало 56 депутатів, передає Гал-інфо.

Депутати просять підтримати ідею створення на території аеродрому «Цунів» Львівського авіаційно-спортивний клуб Товариства сприяння обороні України музею авіації та розглянути можливість надання Міністерством оборони України демілітаризованих літаків та гелікоптерів, які вичерпали свій ресурс, не підлягають експлуатації, але можуть використовуватися як музейні експонати.

У зверненні йдеться про те, що на території Львівської області здійснює діяльність Львівський авіаційно-спортивний клуб Товариства сприяння обороні України, який є єдиним авіаспортивним клубом у західному регіоні України.

Від часу проголошення незалежності України Львівському авіаційно-спортивному клубу товариства сприяння обороні України належить аеродром «Цунів», історія якого бере початок з 1913 року.

Станом на сьогодні, Львівський АСК ТСОУ має в користуванні земельну ділянку понад 97 га, і це дає можливість, з метою популяризації авіаційних видів спорту, створити на території аеродрому «Цунів» музей авіації, де будуть розміщені демілітаризовані експонати військових літаків та гелікоптерів, а також експонати цивільних літаків, які вичерпали свій ресурс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ