Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати вшанували пам’ять блаженного священномученика Омеляна Ковча

У суботу, 29 грудня, на подвір’ї Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького», біля пам’ятного хреста, відбулися заходи із вшанування жертв тоталітарних режимів, приурочених до 70-ої річниці ув’язнення священика Української Греко-Католицької Церкви отця Омеляна Ковча. У заходах взяли участь депутати Львівської обласної ради, народні депутати України, священики та громадські діячі Львівщини. Повідомила прес-служба Львівської облради.


Розпочалося вшанування пам’яті отця Ковча панахидою, яку єпископ Львівської архиєпархії владика Венедикт відслужив разом із священиками УГКЦ.

Після Богослужінь за безвинно убієнними відбулося запалення свічок пам’яті про загиблих та громадське віче.

Виступаючи на вічі, народний депутат України, колишній голова Львівської обласної ради Олег Панькевич подякував усім, хто долучився до відродження із забуття пам’яті про великого українського священика отця Омеляна Ковча і визнання його священномучеником. «Пам’ять про священика-мученика завжди повинна горіти незгасимою свічкою у наших серцях, – сказав Олег Панькевич. – Ще багато українців: священиків, героїв-вояків визвольних змагань різних років є незаслужено забутими як на Заході України, так і на Сході. І наш обов’язок сьогодні – відродити пам’ять про кожного, хто загинув за незалежність нашої держави».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ