Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати встановили такі ціни на землю, що відлякали всіх потенційних покупців, - Богдан Кунтий

Депутати встановили такі ціни на землю, що відлякали всіх потенційних покупців, — зазначив „Гал-info” начальник міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Богдан Кунтий. Нагадаємо, 14 листопада у Львівській міській раді мав відбутися земельний аукціон, але через відсутність заявок аукціон не провели.
„Мінімальні ціни продажу виставлених на аукціон ділянок, напевно, трохи відлякали потенційних покупців, бо насправді аукціоном цікавилося досить багато людей, та коли вони чули стартові ціни на землю, їхній запал одразу ж зникав”, — пояснив Богдан Кунтий.
За його словами, ціни на землю встановлюють після експертної оцінки, однак затверджують їх на сесії Львівської міської ради.
„Експертні ціни були цілком нормальні, але депутати вирішили, що це задешево, і значно підвищили їх. Скажімо, стартова ціна ділянки площею 0,4 га на вулиці Величковського становила 662 тис. грн, а мінімальна ціна продажу була аж 3,9 млн грн, ділянка площею 0,8 га на вул. Дем’янській мала стартову ціну 3,4 млн грн, а мінімальну ціну продажу цієї ділянку встановили аж 13,8 млн грн. Зрозуміло, що для львівських будівельників — це занадто високі ціни”, — говорить начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин у Львівській міській раді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ