Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Депутати вимагають притягнути до дисциплiнарної вiдповiдальностi працiвникiв ЛМКП «Львiвтеплоенерго»

Учора, 25 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від ВО «Свобода» Петро Новосад звернувся до міського голови Львова Андрія Садового із депутатським запитом щодо збору платежів за надання послуг з теплопостачання мешканцям житлових будинкiв КЕВ Львова.

За словами депутата, ще в жовтнi 2007 року виконком Львівської міськради прийняв рiшення «Про надання послуг з теплопостачання мешканцям житлових будинкiв КЕВ Львова», яке передбачає, що збiр платежiв за наданi послуги з теплопостачання проводитиме ЛМКЛ «Львiвтеплоенерго» та ЛКП «Залiзничне теплоенерго». Також це рiшення передбачає, щоб укладали договори з мешканцями житлових будинкiв на надання послуг з теплопостачання.

«Таких договорiв не уклали, що пiдтверджено висновком окремої ухвали Сихівського районного суду вiд 24 березня 2010 року. Попри вказiвку суду цей недолiк досi не усунули. Окрім того, ЛМКП «Львiвтеплоенерго» незаконно нараховувало мешканцям будинкiв КЕВ Львова за втрати тепла на дiлянцi трубопроводу, що є на балансi будинкоуправлiнь КЕВ Львова. Цi втрати вже включенi в тариф, але людей змушували платити за них ще раз», - зазначив Новосад.

В результатi розгляду скарги мешканцiв в прокуратурi Львова директором ЛМКП «Львiвтеплоенерго» видали наказ, який передбачає провести вiдповiдний перерахунок.

Також в листi мешканцям будинку № 63, шо на вул. Стрийськiй, керiвник . ЛМКП «Львiвтеплоенерго», обiцяв, що з сiчня 2011 р. нарахування кiлькостi та вартостi послуг з теплопостачання мешканцям житлових будинкiв КЕВ Львова проводитимуть на пiдставi показiв приладiв облiку без урахування втрат. Так i було до кiнця опалювального сезону 2010-201 1 рокiв.

«Проте почався новий опалювальний сезон 2011-2012 рокiв, i люди отримали рахунки за жовтень, в котрих далi незаконно додається вартiсть тепла, втраченого на тепломережi КЕВ Львова, i яке вже враховано в тарифi за теплопостачання», - додав Новосад.

Відповідно, депутат вимагає від Садового проiнформувати його, на яку суму по кожному будинку КЕВ Львова провели перерахунок мешканцям за споживання теплово енергiї вiдповiдно до наказу директора ЛМКП «Львiвтеплоенерго», за якою методикою визначались суми вiдшкодування, i за якi опалювальнi сезони.

Також Новосад вимагає проiнформувати його, яку суму вже вiдшкодувавли мешканцям та провести службове розслiдування й притягнути до дисциплiнарної вiдповiдальностi працiвникiв ЛМКП «Львiвтеплоенерго», винних у незаконних дiях.

Від ЛМКП «Львiвтеплоенерго» депутат просить провести додатковий перерахунок вартостi теплово енергiї для будинкiв КЕВ Львова, що мають будинковi прилади облiку, без урахування втрат теплоносiя на дiлянцi трубопроводу, що перебуває на балансi КЕВ Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ