Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати затвердили нову структуру Львівської міської ради

Сьогодні, 26 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили структуру виконавчих органів Львівської міської ради, а також загальну чисельності апарату ради та її виконавчих органів. "За" таке рішення проголосувало 45 депутатів.

Керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич заявила, що штат виконавчих органів потрібно збільшити, бо держава передала місту ряд функцій. 

Нова структура набере чинності з 1 вересня 2016 року

"Одночасно є умова, що ухвала набере чинності не раніше, ніж ухвала про розмежування повноважень, яку планують винести на наступну сесію", - сказала Пайонкевич.

Вона додала, що з'явиться новий заступник міського голови з питань містобудування і економіки, а найбільш чисельним департаментом буде департамент соціальної політики - понад 220 чоловік. На другому місці за чисельністю буде департамент охорони здоров'я.

Натомість голова фракції "Свободи" Маркіян Лопачак заявив, що питання нової структуру дійсно не розглядали дуже довго і саме через те, що це питання блокував міський голова.

"Все те, що пропонувала громадськість, не було враховано. Замість оптимізувати структуру знову пропонують збільшити штат. Нова структура передбачає 1 455 посадових осіб, 10 департаментів, 31 управління", - сказав Лопачак.

Він нагадав зауваження експертів щодо кумівства у міській раді, низького професіоналізмі чиновників та роздутого штату.

Голова фракції БПП Петро Адамик закликав ухвалу підтримати, але уникнути дублювання повноважень у новій структурі.

"Важливо не ці клітинки структури, за які ми сьогодні будемо голосувати, а те, що ми напрацюємо в частині розмежування повноважень", - сказав Петро Адамик.

Депутат Ігор Дякович заявив, що ухвалу на розгляд сесії винесли не завізованою. За його словами, більшість комісій або проголосували проти ухвали, або із зауваженнями.

Відповідно, він запропонував перенести розгляд питання, але пропозиція набрала лише 15 голосів.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що збільшення штату проведуть в першу чергу для комфорту мешканців.

"Так, ця структура не є ідеальною. Чи вона мені подобається на сто відсотків? Ні, вона мені не подобається на сто відсотків. Але ми можемо будь-яку зміну зробити через місця чи два", - сказав Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ