Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати звернуться до Генеральної прокуратури щодо незаконної забудови заповідника «Тустань»

Народні депутати Леся Оробець та Андрій Парубій у п’ятницю, 19 листопада, з трибуни Верховної Ради України оприлюднять депутатське звернення до Генеральної прокуратури з приводу забудови заповідника «Тустань». Очікується, що під цим зверненням підпишеться 30-40 народних депутатів. Про це сьогодні, 17 листопада, повідомив директор заповідника Василь Рожко.

Сьогодні, 17 листопада, біля стін Львівської ОДА відбувся пікет. Його метою було привернення уваги до поновлення забудови в Державному історико-культурному заповіднику «Тустань». Було оприлюднено громадське звернення до голови Львівської ОДА Василя Горбаля про захист унікальної пам’ятки.

«Я тут як представник громадськості. Все, що я повинен був зробити як директор, я зробив. Подав у всі контролюючі органи. Зараз йдуть перевірки. Тепер важливо, щоб про це не забували. Підприємець каже, що повернув потічок у старе русло, але це не правда. Ми повинні зупинити Михайла Щура, адже якщо зупинимо одного забудовника, то не дозволимо іншим забудовувати наші заповідні зони», - розповів Василь Рожко.

Нагадаємо, що вночі на 2 листопада були виконані масштабні земляні роботи зі зміни русла потоку Воронового у межах охоронних зон – на території пам’ятки археології національного значення. Не маючи належних дозволів, підприємець Михайло Щур виконав земляні роботи вночі, щоб отримати необхідні 25 м між ділянкою та річкою, відсунувши прибережну захисну смугу. За словами Василя Рожка, забудовник виправдовується тим, що «вона підмиває берег» та «пустив потік старим руслом», однак це, за словами директора, не відповідає дійсності.

Фото - vagante.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ