Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Деревообробні підприємства на Львівщині не купують деревини бука та вільхи

На третьому аукціоні продажу деревини у Львові, який відбувся, 23 серпня, на продаж виставляли 76 тисяч кубометрів деревини. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник начальника Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства Юрій Гром’як.
 „На спеціалізовані торги виставили 43 тисячі кубів деревини. На цьому аукціоні вдалося продати 73 відсотки деревини. Це дуже високий показник. В спеціалізованих торгах беруть участь виключно суб'єкти господарської діяльності, які мають власне целюлозно-паперове і фанерне виробництво, а також виробництво з виготовлення деревних плитних матеріалів. Перелік цих підприємств визначало Міністерство промислової політики України”, – розповів Юрій Гром’як.
„На загальних торгах, де було представлено 33 тисячі кубометрів, ситуація набагато гірша, тому що вдалося реалізувати тільки 35 відсотків деревини. Повністю продали дуб. Не вдалося продати бук та вільху. Наші деревообробні підприємства орієнтуються на вироби з дуба, бо це приносить великі прибутки”, – розповів Юрій Гром’як.
Нагадаємо, що цього року Державний комітет лісового господарства України запровадив продаж деревини лише шляхом відкритого аукціону.
На першому аукціоні цього року на загальні торги було виставлено 89,65 тисяч кубометрів необробленої деревини, з них 70 відсотків було реалізовано.
На другому аукціоні було реалізовано 70 відсотків запропонованої продукції – 80 тисяч кубів деревини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ