Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Держава нічого не робить, щоб вирішити проблему сміттєзвалища, - Садовий

Щойно Львів домовиться з певним містом про вивезення сміття, як в цьому місті з’являються «якісь бритоголові хлопці» і закликають людей не допускати цього. Про це сьогодні, 7 червня, під час брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також міський голова Львова зазначив, що мешканців зумисне підбурюють на пікети проти того, щоб Львів вивозив сміття на території їхніх сміттєзвалищ. На його думку, ці акції є замовними, а активістам платять. Це, зокрема, стосується акції протесту проти розміщення на вулиці Плуговій у Львові площадки для перевантажування сміття у більший транспорт.

На переконання Садового,  пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі – це «тисяча відсотків, що це підпал». Мета – дискредитувати львівську владу, показати, що вона не може впоратися зі сміттям.

Мер Львова також дорікнув державній владі бездіяльністю у вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

«Державна влада мала би на рівні районних адміністрацій зобов’язати приймати сміття зі Львова. Це нонсенс, коли одна гілка влади свариться з іншою.  Центральна влада намагається зробити все, щоб Львів потонув у смітті, щоб показати, наче львівська влада не впоралася з проблемою», - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Відповідно до Закону України  «Про зону надзвичайної екологічної ситуації», такий статус отримують території, де існує «загроза життю та здоров'ю великої кількості людей або заподіяння значної матеріальної шкоди юридичним, фізичним особам чи навколишньому природному середовищу внаслідок надмірного забруднення навколишнього природного середовища, руйнівного впливу стихійних сил природи чи інших факторів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ