Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Укроборонпром»: 30% - державне замовлення, 70% - експорт

Державний концерн «Укроборонпром» на 100% виконав торік державне замовлення. Про це сьогодні, 1 березня, під час наради у Львові повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов, передає кореспондент Гал-інфо.

«В рамках закладеного державною бюджету ми виконали всі завдання, надавши зразки озброєння в ЗСУ, Нацгвардію, СБУ та інші силові відомства. Минулого року «Укроборонпром»  виконав державне замовлення на 100%», - заявив Роман Романов.

Водночас він додав, що державне замовлення – це лише 30% від усього масиву виробництва державного концерну. Ще 70% - це робота на експорт.

Як пояснив Роман Романов, українське озброєння дуже цінується у світі своєю якістю.

Водночас він наголосив, що закиди про те, що в умовах війни Україна не повинна продавати зброю – це провокація та прагнення вбити державний концерн.

Роман Романов зазначив, що якби концерн працював лише на державне замовлення, то при тому фінансуванні, яке виділяється з бюджету, працівники півроку сиділи б без роботи. Водночас він наголосив, що кожна продана одиниця техніки чи озброєння – це також можливість отримати ресурс для посилення обороноздатності країни.

Він наголосив, що на сьогодні «Укроборонпром» підписав вже 65 меморандумів про співпрацю з різними країнами світу.

Також Роман Романов наголосив, що з 2014 року жодна одиниця техніки не була продана зі складів. Він наголосив, що в Україні дуже потужна школа інженерів, а наша країна одна із не багатьох, які здатні створити власними ресурсами літаки, турбіни, ракети тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ