Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державні ТРК широко висвітлюватимуть заходи із вшанування пам’яті жертв голодоморів

Держкомтелерадіо організовує широке висвітлення державними ТРК заходів, які відбудуться на загальнодержавному та регіональному рівнях із вшанування пам`яті жертв голодоморів. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Держкомтелерадіо.

28 листопада в ефірі державних ТРК транслюватимуться також тематичні теле- та радіопередачі, художні та документальні фільми, присвячені трагічним сторінкам історії України.

«Гаслом заходів 2015 року із вшанування пам’яті наших співвітчизників, які загинули від штучно влаштованого комуністичним режимом голоду, є слова «Щоб світ знав», - говорить перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Держкомтелерадіо рекомендував вітчизняним ЗМІ при підготовці тематичних телерадіопрограм скористатися інформаційними матеріалами, наданими Українським інститутом національної пам’яті, та особливо вшанувати пам’ять людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор».

«Люди Правди. Щоб світ знав!» – так називається інформаційна кампанія, яку готує НТКУ до ефіру 28 листопада. Вона складається із міжпрограмних роликів власного виробництва, що розповідають про людей, які фіксували правду про Голодомор 1932-1933 рр. та донесли її людству. Також в ефірі «UA:Перший» 28 листопада заплановано показ документальних та художніх фільмів, посвячених пам’яті жертв голодоморів: «Жернова», «Голодомор 1932-1933 рр. Постгеноцидний синдром», «Голодомор. Голоси свідків», «Живі» та інші.

В ефірі Українського радіо звучатимуть історичні довідки, транслюватимуться репортажі із жалобних акцій, тематичні радіопередачі «Це пам`ятає країна», «Мить історії», «Український вимір», «Ми – українці», «Колос» тощо.

Обласні та регіональні державні телерадіокомпанії висвітлюватимутьВсеукраїнську акцію «Запалимо Свічку Пам’яті». Також вони підготували до ефіру 28 листопада тематичні програми та передачі. Так, Вінницька ОДТРК покаже фільм власного виробництва «Бонжур, Соболівко» про долю українця Віталія Наум’яка, який емігрував у Францію, його сина та про голодну історію села Соболівка. В прямому ефірі Чернівецької ОДТРК вийде програма «Реалії», тема якої - «Голодомори в Україні та регіонах. Сучасний погляд на трагічні сторінки українського народу». Херсонська ОДТРК підготувала до ефіру телерозповіді «Незраджена пам'ять» та «Хто і коли відповість?».

Державні ТРК, плануючи програми на тиждень, врахували рекомендації Держкомтелерадіо утриматись у День пам’яті жертв голодоморів від трансляції комедійних фільмів, розважальних, музично-розважальних, концертно-видовищних передач, теле- і радіовікторин, а також трансляції рекламних роликів і анонсів, що містять елементи шоу та розваг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ