Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп повідомив, про що говорили Тіллерсон і Путін

На зустрічі державного секретаря США Рекса Тіллерсона в Москві з президентом РФ Путіним сторони намагались з'ясувати, чому так упав рівень довіри між державами та як налагодити двосторонній контакт. Про це повідомив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сторони визнали, що рівень довіри між нашими державами перебуває майже на історично найнижчому рівні", - зазначив офіційний представник Держдепу.

Він поінформував, що під час розмови Тіллерсон і Путін "обговорили історію того, чому так вийшло". За словами Тонера, обидва намагалися краще зрозуміти, чому кожна з держав роздратована діями іншої в певних сферах.

Відповідаючи на уточнююче запитання Укрінформу, чи йшлося під час зустрічі Тіллерсона і Путіна про Україну, представник Держдепартаменту зауважив, що не ознайомлений про всі деталі їхнього діалогу. "Я можу сказати, що українське питання точно піднімалося на двосторонній зустрічі з міністром закордонних справ Лавровим. У мене немає всіх деталей зустрічі з президентом Путіним", - сказав Тонер. Водночас він акцентував, що Рекс Тіллерсон дуже чітко озвучив свою позицію по Україні одразу після зустрічі в Москві.

Крім того, Тонер назвав "спекуляціями" повідомлення про те, що президентська комісія США-РФ відновлює свою роботу. Замість неї працюватиме робоча група з питань двосторонньої взаємодії, однак детальний мандат цієї групи поки не визначено.

Представник зовнішньополітичного відомства США також зазначив, що держсекретар Тіллерсон і міністр Лавров домовилися підтримувати контакт по телефону. Про наступну особисту зустріч між главами закордонних відомств поки що не йдеться, зазначив в.о. речника Державного департаменту США.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ