Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп США засудив застосування сили до учасників Євромайдану

Сполучені Штати засуджують насильство державної влади над мирними демонстрантами у Києві. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США.

"Ми закликаємо керівництво України поважати право свого народу на свободу слова і зібрань. Вони є засадничими для здорової демократії й поважання універсальних цінностей, на яких будується партнерство Сполучених Штатів з Україною", - йдеться у заяві.

"У відповідності до принципів, уособлюваних ОБСЄ, ми закликаємо уряд України створювати позитивну атмосферу для громадянського суспільства і захищати право усіх українців висловлювати свої погляди на майбутнє своєї країни у конструктивний і мирний спосіб у Києві та інших частинах країни", - заявили у Держдепі.

"Насильству і залякуванню не повинно бути місця у сьогоднішній Україні. Ми продовжуємо підтримувати прагнення українського народу до побудови заможної європейської демократії. Європейська інтеграція - найпевніший шлях до економічного зростання та зміцнення української демократії", - сказано у документі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ