Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Держекоінспекція поклала край бізнесу на червонокнижних хижих птахах, що процвітав у Львові

За наявною у Держекоінспекції інформацією та на численні звернення громадських організацій і жителів м. Львова держінспекторами з ОНПС Львівської області спільно із працівниками Галицького РВ ГУМВСУ у Львівській області, представниками Львівського відділення товариства охорони птахів та Львівського дитячого натуралістичного центру здійснено заходи державного контролю щодо виявлення фактів незаконного утримання та використання хижих птахів, занесених до Червоної книги України. Про це повідомили в інспекції.

Зокрема, у повідомленні сказано: "В результаті здійснення державного контролю у вечірній час 04.11.2013р. було виявлено місце утримання даних птахів. У зв’язку із відсутністю власника підвального приміщення за адресою пр. Свободи,33, де утримувались птахи, працівниками Галицького РВ ГУМВСУ у Львівській області спільно з бійцями підрозділу “Беркут” було організовано нічне чергування з метою недопущення викрадення виявлених птахів.

Вранці 05.11.2013р. Держекоінспекцією спільно із слідчо-оперативною групою Галицького РВ РВ ГУМВСУ у Львівській області та з вище переліченими організаціями в присутності власника підвального приміщення було виявлено 9 хижих птахів, зокрема 3 орлани білохвості, 2 канюки степові, 1 сокіл-балабан та орел-могильник, які занесені до Червоної книги України, а також 1 луня болотного та 1 канюка звичайного. При огляді орнітологами було встановлено, що птахи утримувалися в невідповідних умовах, стан яких незадовільний.


Після проведення слідчо-оперативних заходів дані птахи були вилучені і на даний час знаходяться в Львівському еколого-натуралістичному центрі.

По даному факту зареєстровано кримінальне провадження, встановлюються особи, що причетні до незаконного утримання птахів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ