Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд заборонив «Лембергміт» спалювати відходи

Львівський окружний адміністративний суд частково задовільнив позов Державної екологічної інспекції у Львівській області проти ТзОВ «Лембергміт». Про це повідомляє кореспондент Гал-інфо.

Держекоінспекція в жовтні провела позапланову перевірку підприємства ТзОВ «Лембергміт», що здійснює забій тварин та виробництво м'яса в с. Старий Яричів Кам'янко-Бузького район. Підставою перевірки стали скарги місцевих мешканців на сильний сморід та отруєння підприємством повітря.

ТОВ «Лембергміт» постачає у Старий Яричів «Завжди свіжий сморід!»

За результатами перевірки був виданий припис, в котрому зазначено, що підприємство без належних на це документів проводило спалювання відходів в термічній установці для утилізації УТ500Д. Відтак за наслідками виявлених порушень 01.11.2016 року Державна екологічна інспекція Львівської області звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з  позовною заявою до ТзОВ «Лембергміт» про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду.

В суді представник ТзОВ «Лембергміт» переконував, що підприємство не проводило утилізацію решток тварин в термічній установці. Втім, він визнав факт використання термічної установки, за що підприємством був сплачений штраф.

За його словами, відходи виробництва ТзОВ «Лембергміт» запаковує у спеціальні контейнери та регулярно вивозить на утилізацію до Жовківської філії ДП «Укрсанветзавод».

Скандальна Жовківська філія ДП "Укрветсанзавод" немає документів на землекористування

Суд, розглянувши справу, постановив задовольнити позов Державної екологічної інспекції частково. Так, підприємству ТзОВ «Лембергміт» заборонено використовувати термічну установку УТ500Д для утилізації відходів до отримання ними відповідної ліцензії.

Втім, суд відмовив у задоволені позовних вимог в частині заборони проведення реконструкції (добудови приміщень для морозильних камер) виробничих потужностей підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ