Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держгірпромнагляд зупинив діяльність однієї з автозаправок поблизу Львова

У відповідь на звернення громадянина Задорожного Володимира Анатолійовича, за згоди Держгірпромнагляду (лист від 07.10.2008 № 01/05-09.03-03/8645), головним державним інспектором Львівської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у газовому господарстві і хімічній промисловості Колівошко Сергієм Несторовичем здійснена позапланова перевірка АЗС R 6221 ТОВ «Альянс-Холдинг» (Київ, вул. М. Грінченка, 4, генеральний директор Христо Іванчев), що знаходиться на кільцевій автодорозі Західний обхід Львова (км 10+500) біля с. Сокільники, Пустомитівського району Львівської області, -- повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області.

Факти, наведені у зверненні гр. Задорожного В.А. (в частині порушень законодавства України про охорону праці), повністю підтвердились.

Крім того, інспектором встановлено, що, незважаючи на заборону, реконструкція АЗС R 6221 ТОВ «Альянс-Холдинг» здійснена без проекту та позитивних висновків на нього з питань охорони праці. Ця автозаправна станція, яка не прийнята в експлуатацію державною комісією, уже експлуатується в робочому режимі, зокрема: на ціновому табло вказана вартість пального, здійснюється заправлення автомобілів… Заборона експлуатації відбулася іще на початку поточного року. Тоді, під час планової перевірки цієї АЗС у лютому 2008-го, інспектором був встановлений факт проведення її реконструкції, і розпорядженням теруправління Держгірпромнагляду по Львівській області від 14.02.2008 № 33 реконструкція АЗС заборонена до впорядкування проектної документації та отримання на неї експертних висновків з питань охорони праці. Однак, як свідчать факти, лютневе розпорядження територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області проігноровано керівниками цього АЗС.

Розпорядженням теруправління Держгірпромнагляду по Львівській області від 29.10.2008 № 116/7 експлуатація АЗС R 6221 ТОВ «Альянс-Холдинг» зупинена шляхом опломбування зливних пристроїв нафтопродуктів на резервуарах зберігання пального.

Невиконання законних вимог посадових осіб Держгірпромнагляду - здійснення реконструкції АЗС R 6221 без проекту та позитивних висновків на нього з питань охорони праці; проігнороване Подання державного інспектора про невідповідність територіального менеджера ТОВ «Альянс Холдинг» Семенової Людмили Іванівни займаній посаді (вказана особа і досі перебуває на посаді) – є доведеним фактом. Керівництвом ТОВ «Альянс-Холдинг» не лише грубо порушується, а й взагалі ігнорується чинне законодавство України, що є неприйнятним для підприємства, яке використовує всесвітньо відомий бренд SHELL.

З огляду на це, матеріали перевірок скеровані до Прокуратури та Служби безпеки України для вжиття передбачених законодавством України заходів щодо приведення господарської діяльності ТОВ «Альянс-Холдинг» (Київ, вул. Грінченка, 4) у відповідність до вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів України, а також для притягнення до адміністративної відповідальності керівників ТОВ «Альянс-Холдинг» - генерального директора Христо Іванчева та територіального менеджера Семенової Л.І..

Як повідомив начальник Львівської Державної інспекції промислової безпеки та охорони праці у газовому господарстві і хімічній промисловості Мирон Серант, з метою встановлення реального стану промислової безпеки та охорони праці на ТОВ «Альянс-Холдинг» теруправління Держгірпромнагляду України по Львівській області звернулося з клопотанням організувати перевірки об’єктів цього підприємства в інших регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ