Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно частково профінансує українсько-словацький фільм

Держкіно підписало договір на виробництво фільму "Межа" - переможця конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Талліннського міжнародного кінофестивалю "Чорні ночі" (Тallinn Black Nights Film Festival). Про це повідомляє прес-служба агентства.

"28 листопада Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією ТОВ "Гарнет Інтернешнл Медіа Груп" контракт про надання спільному українсько-словацькому кінопроекту "Межа" державного фінансування розміром 6 969 200 грн. Загальна вартість виробництва фільму - 36 680 000 грн. Стрічка створюється у копродукції зі словацькою компанією "Wandal Production, s.r.o.".

Кінопроект "Межа" словацького режисера Петера Беб'яка став одним із переможців останнього, Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. 21 листопада цього року кінопроект отримав головний приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю Tallinn Black Nights Film Festival (POFF). Автор сценарію - Петер Балко (Словаччина), продюсери фільму - Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна).

За словами режисера Петера Беб’яка, "Межа" - це кримінальна історія з елементами триллера, яка відбувається у містичному просторі, що поєднує в собі культури, діалекти та людські долі. Фільм розповідає про українсько-словацький кордон і долі людей, які живуть у прикордонній зоні. Найпотужніша сила, яка об'єднує цих людей - сім'я: цінність, яка у цьому регіоні є недоторканною.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ