Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно на 50% профінансує фільм про львівських батярів

24-го березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «ГАНЗАФІЛЬМ» контракт про надання проекту «Шляхетні волоцюги» державної фінансової підтримки розміром 18 млн 582 тис. грн., що складає 50% загальної вартості виробництва. Про це повідомили в прес-службі Держкіно.

Проект повнометражного художнього фільму «Шляхетні Волоцюги» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером є Олександр Березань, продюсером – Геннадій Богук. Сценарій написаний Тарасом Боровоком спільно з Дмитром Наумовим.

Фільм розкриє колорит субкультури львівських батяр через їхню мову та пісні.  Вірність дружбі й готовність до самопожертви передаються сюжетом картини через низку комічних ситуацій. Глядач спостерігатиме трансформацію свідомості молодих людей від гульвіс до серйозних, зрілих особистостей, з благородною метою в житті.

За словами творців стрічки, «Шляхетні Волоцюги» є фільмом-ремейком польського комедійного мюзиклу «Włóczęgi» («Бродяги») 1939 року, який знімався у Львові й став шедевром довоєнного кінематографа.

Зйомки проходитимуть у Львові та у Варшаві. Знімальні майданчики фільму охоплять найатмосферніші місця  –  візитівки міста.

Презентація кінопроекту під час 9-го конкурсного відбору Держкіно: 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ