Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно уклало контракт на зйомку містичної драми «Ефір»

18-го квітня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Кіностудія Інтерфільм» контракт про надання проекту «Ефір» державної фінансової підтримки розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 61 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Держкіно.

Проект містичної драми «Ефір», в основу якої лягли історичні події, став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Виробництво картини здійснює Україна (компанія «Кіностудія Інтерфільм») спільно з Польщею (кінокомпанія «Тор»). Автором сценарію, режисером та продюсером фільму з польської сторони є Кшиштоф Зануссі, українські продюсери – Олена Фетісова та Володимир Козир.

«Ефір» є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією.

За словами режисера стрічки, всесвітньо відомого польського режисера, володаря численних нагород міжнародних кінофестивалів Кшиштофа Зануссі: «Зміст «Ефіру» безпосередньо стосується Фауста. Але на відміну від Гете, де в центрі оповіді стоїть питання розчарування в науці, у моєму фільмі використання ефіру є першим кроком на шляху до позбавлення людини волі. Зважаючи на історичний контекст та костюми, фільм буде виразним і емоційним, часом шокуючим, але водночас аскетичним та без зайвих обтяжень».

Зйомки проходитимуть в Україні, Польщі та Угорщині.

Реліз стрічки запланований на осінь 2018-го року.

Нагадуємо, що 20 квітня Кшиштоф Зануссі приїде до Києва і стане почесним гостем Першої Національної Кінопремії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ