Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Держкіно уточнило: в Україні обмежено показ 579 російських фільмів і серіалів

В Україні обмежено показ 579 російських художніх фільмів і серіалів – таку цифру в ефірі програми Радіо Свобода «Деталі» навів голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, уточнюючи оприлюднений напередодні перелік Національної ради з питань телебачення й радіомовлення.

«Це відбувається з різних підстав. Є формальні підстави – такі, як дата виробництва (в Україні заборонено показ російських фільмів та серіалів, вироблених та/або вперше оприлюднених після 1 січня 2014 року – ред.). 155 назв таким чином були анульовані. Є фільми, в яких брали участь особи, внесені у «чорний список», – сказав Іллєнко.

«Також заборонені до показу всі фільми, які пропагують державні органи країни-агресора, тобто Росії, та каральні органи СРСР. Це стосується фільмів, які вироблені після 1991 року. Тобто те, що стосується радянського кіно, під цю норму не потрапляє», – додав він.

За словами Пилипа Іллєнка, при Держкіно існує експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, яка переглядає стрічки й ухвалює рішення, забороняти чи не забороняти фільм.

4 червня 2015 року набули чинності зміни до законів із метою захисту інформаційного телерадіопростору України. Цим документом вносилися зміни, зокрема, в закон про кінематографію.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ