Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрспирт" потрібно приватизувати, - Гройсман

Слід системно вирішити проблему корупції та зловживань в "Укрспирті", для цього потрібно провести приватизацію та знайти ефективного власника. Про це заявив Володимир Гройсман, премєр міністр України, під час зустрічі з журналістами регіональних ЗМІ.
фото - Serg Bobra

«Я точно можу сказати, що є декілька десятків людей в цій країні, котрі прикривають схеми виробництва лівого спирту і продають його, заробляючи мільярди. Я категорично проти цього, - заявив Володимир Гройсман, -  Чому важлива приватизація "Укрспирту"? Тому, що кожен, хто має можливість придбати спиртзавод, – він його купить та буде ефективно працювати. Власник не має зацікавленості робити лівий спирт, створювати корупційні схеми».

Голова уряду також зазначив, що в Україні є 3 500 державних підприємств. «Я бачив наукове дослідження, в котрому було доведено зв`язок ефективної приватизації держвласності постсоціалістичних країн з економічним зростанням. На сьогодні ми маємо 3 500 держпідприємств, в той час, як зіставні країні - лише 300. На 3 200 державних підприємствах в Україні – паразитують. Там призначають своїх керівників. Це легко побачити, проаналізувавши, як живуть керівники і як зубожіють самі підприємства», - зазначив Володимир Гройсман.

Відтак, він наголосив, що досягти економічного зростання в Україні можна за рахунок дерегуляції, нормалізації податкового законодавства та приватизації державних підприємств. «Україні потрібна дерегуляція, аби на бізнес перестали тиснути. Також нормалізація податкового законодавства потрібна. Слід позбутись штрафів та норм, котрі неможливо виконати, що робить апріорі усіх порушниками. Слід провести ефективну приватизацію, коли на кожне підприємство, яке сьогодні зубожіє, прийде ефективний власник», - розповів Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ