Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До баз даних Інтерполу підключили 125 українських пунктів пропуску

Під час Міжнародної конференції з питань інтегрованого управління кордонами, що відбулася у Львові, зазначалося, що Держприкордонслужба України виконала весь комплекс заходів, за компетенцією відомства, передбачений Планом лібералізації ЄС візового режиму для України, повідомила прес-служба відомства.

Зокрема, очільник українського прикордонного відомства Віктор Назаренко зазначив, що нині 157 пунктів пропуску вже обладнано засобами біометрії на I-й лінії контролю, ще 97 – на II-й. Крім того, він додав про підключені до баз даних Інтерполу 125 пунктів пропуску.

«Ця робота, а також інтеграція в єдине міжнародне правове поле, вже дали відчутний практичний результат. У 2016 році прикордонники відреагували на 9 тисяч повідомлень по лінії Інтерполу, з них реалізували 2,3 тисяч інформацій щодо осіб і транспорту, які перебували в розшуку», - сказав Віктор Назаренко.

Також відмітимо, що у 2017 році співробітниками Держприкордонслужби реалізовано майже 700 інформацій, з яких 530 відносно осіб, ще 43 стосовно транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ