Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держрезерв прийняв на зберігання 58 тис. тонн зерна

Лінійні елеватори і хлібоприймальні підприємства Державного агентства резерву взяли на зберігання 58 тис. тонн зерна з початку 2016/2017 маркетингового року (МР, липень - червень), повідомила прес-служба Держрезерву.

Цей показник на 32 тис. тонн перевищує показник на аналогічну дату минулого року.

"Збільшення обсягів в більш ніж 2 рази прямо пов'язане з підвищенням збору зернових на півдні країни. Крім того, погодні умови дозволили аграріям на тиждень раніше розпочати збір урожаю", - говорить Голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, підприємства системи заздалегідь підготувалися до такого сценарію розвитку подій на зерновому ринку, запропонувавши на новий маркетинговий рік конкурентні тарифи за зберігання.

На сьогодні аграрний напрям системи Держрезерву складається з 10 підприємств - шести борошномельних активів і чотирьох хлібних баз. У сукупності вони можуть зберігати 730 тис. тонн зерна і переробляти на добу 1579 тонн зерна, 300 тонн жита і 980 тонн комбікормів.

"За останній маркетинговий рік ми обладнали ці підприємства сучасними системами управління елеваторами для довгострокового зберігання зерна. З урахуванням близькості КХП та хлібних баз до морських портів, їх потужності легко конвертувати в зростання експорту і надходження валюти", - зазначив Вадим Мосійчук.

Станом на 12 липня українські аграрії зібрали 7,9 млн тонн ранніх зернових і зернобобових культур з площі 2,2 млн га.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ