Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львів мав 12 можливих ділянок під сміттєпереробний завод, але досі питання не вирішив, - Павлів

Сьогодні, 7 червня, під час засідання сесії Львівської обласної директор Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України" Роман Павлів повідомив, що Держсанепідслужба свого часу розглядала 23 земельні ділянки на Львівщині, які пропонували під облаштування нового сміттєпереробного заводу та полігону твердих побутових відходів. З них на 12 ділянок було надано позитивні висновки.

«Із 23 територій, які розглядалися, на 12 було надано позитивні висновки. Місто мало можливість ці варіанти опрацьовувати, але досі це питання залишається не вирішеним», – заявив Павлів.

Він також зауважив, що лабораторно досліджується ситуація навколо сміттєзвалища. Регулярно беруть проби грунтів, води та повітря.

Роман Павлів зауважив, що фахівці фіксують суттєве забруднення довкілля, яке впливає на здоров’я місцевих мешканців.

«Зафіксовано перевищення норми вмісту солей важких металів у воді та грунті, яке становить від 2 до 10 разів. Це призводить до захворювання людей. У мешканців прилеглих до сміттєзвалища сіл спостерігається перевищення показників захворюваності органів дихання у 50 разів порівняно з ситуацією по області, у 25 разів збільшена захворюваність органів кровотворення. Рівень онкозахворювань зріс, але не суттєво відрізняється від показників по області», - сказав Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ