Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Десятеро прикордонників отримали травми під час подій у ПП «Шегині»

Прикордонники, котрі забезпечували режим у пункті пропуску «Шегині», внаслідок спланованої агресії 10 вересня отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ.

По завершенні «мирної акції» десять співробітників прикордонного відомства звернулися зі скаргами на погіршення здоров’я до Військово-медичного центру Держприкордонслужби у Львові.

З огляду на наказ про безумовне незастосування зброї та спецзасобів військовослужбовці стали живим щитом на шляху у провокаторів, які чинили беззаконня. Відтак, прикордонники отримали пошкодження м’яких тканин, опорно-рухового апарату, травми плечового поясу, ще у одного травмована голова.

Наразі всі постраждалі прикордонники перебувають у медичному закладі Держприкордонслужби. За прогнозами медиків на реабілітацію та відновлення здоров’я знадобиться близько 10 днів.

Наголосимо, що 10 вересня у пункті пропуску «Шегині» за порядком і дотриманням режиму слідкували рядові прикордонники і відносно них група агресивно налаштованих осіб зчинила бійку та застосовувала силу.

Мобільні резерви до подій в «Шегинях» Держприкордонслужба не залучала, адже вони в першу чергу захищають кордон на Сході України від російської агресії, а віднедавна посилюють північну ділянку, де проходитимуть спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017». В той же час кордон з ЄС це не місце для силового протистояння, при цьому організатори заходів анонсували виключно «мирну акцію» і використання військовослужбовців зі зброєю на «мирному кордоні» несло б негативну суспільну оцінку.
Звісно, не варте уваги загострення ситуації заради однієї людини, яка свої популістичні амбіції готова поставити вище громадян та національних інтересів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ