Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Десятий тур Прем’єр-ліги: перемоги лідерів, триллер в Запоріжжі

Відбулись матчі 10-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» і харківський «Металіст» синхронно розгромили суперників, а дніпропетровський «Дніпро» видряпав перемогу в дербі, повідомив офіційний сайт ФФУ.

Харківський «Металіст» здолав у Криму сімферопольську «Таврію». Команда Мирона Маркевича протягом першого тайму ніяк не могла вразити ворота аутсайдеру чемпіонату.

Однак, після перерви лідер змагань забив у ворота сімферопольчан одразу три «сухих» м’ячі. На 49-й хвилині Марлос віддав передачу до штрафного майданчику, м’яч за допомогою рикошету відлетів до Девича, а Марко, опинившись перед воротами, без проблем забив.

На 64-й хвилині після подачі кутового Соси з правого флангу Моледо виграв боротьбу у повітрі, а Девич підправив м'яч у сітку. За дві хвилини до фінального свистка Соса обігрався у "стіночку" з Марлосом, увірвався до штрафного майданчику і поставив «крапку» у матчі − 3:0.

«Таврія» (Сімферополь) − «Металіст» (Харків) - 0:3

Голи: Девич (49, 64), Соса (88)

«Таврія»: Кахріман - Свенссон, Любічіч, Аксьонов, Гуменюк, Габовда, Калиниченко  (Путраш, 68, Мельник, 75), Ярчук, Назаренко, Р.Гомес, Фещук (Коробка, 74)

«Металіст»: Дишленкович - Азеведо, Гуйє, Моледо, Ксьонз, Едмар, Дієго Соуза, Бланко (Вільягра, 82), А.Гомес (Марлос, 46), Соса (Гоменюк, 90+1), Девич

Донецький «Шахтар» також не мав проблем із полтавською «Ворсклою» на «Донбас-Арені». Щоправда, з перших хвилин зустрічі на полі точилася гра «без центру поля» з гольовими моментами біля воріт обох команд. На небезпечний удар Дедечко зі «стандарту» «гірники» відповіли не менш гострим «пострілом» Хюбшмана з близької відстані.

На 35-й хвилині Новачки Шахтаря організували взяття воріт «Ворскли». Бернард обіграв двох захисників «Ворскли» і викотив м'яч у штрафний майданчик на вільного Феррейру, а Факундо вразив верхній кут воріт.

Одразу після перерви Хюбшману дали пробити з-за меж штрафного майданчику, а м'яч після сильного удару Томаша влучив у верхній кут воріт гостей. Довершив розгром «Ворскли» на 80-й хвилині Фернандо, який добив м'яч у порожні ворота після невдалої спроби пробиття пенальті у виконанні Тейшейри.

«Шахтар» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава) - 3:0

Голи: Феррейра (35), Хюбшман (49), Фернандо (80)

«Шахтар»: Пятов - Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук (Соболь, 68), Хюбшман, Фред (Фернандо, 61), Дуглас Коста, Тейшейра, Бернард (Едуардо, 61), Феррейра

«Ворскла»: Непогодов - Сапай, Даллку, Курилов, Пердута, Дедечко (Скляр, 90+2), Чеснаков, Міщенко, Маркоскі (Громов, 69), Ребенок, Янузі (Баранник, 77)

Запорізький «Металург» і дніпропетровський «Дніпро» розіграли футбольний триллер на «Славутич-Арені». Господарі відкрили рахунок вже на десятій секунді зустрічі: після подачі до штрафного майданчику «Дніпра» м'яч відлетів до Штурко, який першим же дотиком спрямував його в кут воріт Бойка. Однак, на десятій хвилині «Дніпро» зрівняв рахунок у зустрічі: Калініч «ножицями» переправив м'яч у ворота Хрдлічки. Ще через три хвилині Калініч забив знову, проте суддя зафіксував у хорвата положення «поза грою».

На 33-й хвилині матчу дніпряни все ж забили другий м’яч у ворота «Металургу». Штрафний удар у виконанні Ротаня знайшов голову Калинича, а хорват зіграв на випередження і переправив сферу у ворота. А за мить до закінчення першого тайму Сахневич влучно пробив у кут воріт «Дніпра».

На початку другого тайму Федецький порушив правила у власному штрафному майданчику, але Матяж не реалізував 11-метровий удар − Бойко врятував «Дніпро» від неприємностей. А за 15 хвилин до завершення матчу гол забив Зозуля. Шахов у дотик прострілив до штрафного майданчику, звідки Роман точно пробив у ворота.

«Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) - 2:3

Голи: Штурко (1), Сахневич (45+1) − Калініч (10, 33), Зозуля (74)

«Металург»: Хрдлічка - Сахневич, Матеус, Матяж (Гавриш, 84), Годін (Максимов, 68), Коротецький, Шевчук, Штурко, Платон, Пісоцький (Сержиньо, 76), Опанасенко

«Дніпро»: Бойко - Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Кравченко, Ротань, Гама (Зозуля, 53), Матеус, Селезньов (Коноплянка, 54), Калініч (Шахов, 67)

Київське «Динамо» нарешті перервало затяжну серію без перемог, з мінімальним рахунком здолавши у столиці України львівські «Карпати». Кияни могли забивати вже на 7-й хвилині матчу: Мбокані отримав пас від Гусєва і зобов'язаний був забивати, але удар конголезця з 10-ти метрів прийняла на себе стійка воріт «Карпат». Через п’ять Ільющенков насилу витягнув м'яч з дальньої «дев'ятки» після удару Велозу.

На 37-й хвилині Сидорчук «вистрілив» з 20-ти метрів, а Ільющенков відбив м'яч перед собою, проте Балажіц в останню мить зумів випередити і Мбокані, і Гусєва на добиванні. У компенсований арбітром час Беланда ефектно обіграв Пашаєва і з кута штрафного майданчику обвідним ударом намагався вразити дальній кут, але влучив у стійку.

У підсумку, «Динамо» врятував влучний удар Ідейє, який вийшов на заміну на 82-й хвилині, а через дві хвилини вразив ворота «Карпат». Ільющенков відбив черговий удар впритул віж Ярмоленка, але Ідейє першим встиг на добивання.

«Динамо» (Київ) − «Карпати» (Львів) - 1:0

Гол: Ідейє (84)

«Динамо»: Коваль - Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Велозу, Сидорчук (Ідейє, 81), Гусєв (Ленс, 72), Беланда (Вукоєвич, 89), Ярмоленко, Мбокані

«Карпати»: Ільющенков - Пашаєв, Балажиц, Пластун, Костевич, Федорчук, Мартинюк, (Гітченко, 70), Зеньов (Марселіньо, 83), Страшкевич (Ткачук, 46), Бартулович, Гладкий

Інші результати туру:

«Волинь» (Луцьк) − «Іллічівець» (Маріуполь) − 1:0

«Севастополь» - «Металург» (Донецьк) − 4:2

«Говерла» (Ужгород) − «Арсенал» (Київ) − 2:0

«Чорноморець» (Одеса) − «Зоря» (Луганськ) − 3:1

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ