Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Детективи НАБУ затримали на гарячому двох хабарників

Понад 8,5 мільйонів грн за оренду 26 га земель у Київській області – детективи НАБУ затримали на гарячому двох хабарників. Про це повідомили в прес-центрі НАБУ.

Детективи НАБУ разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Службою безпеки України викрили та затримали двох посадових осіб сільської ради одного з населених пунктів Васильківського району Київської області.

Голова та депутат сільської ради вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 300 тис. євро та 10 тис. дол. США (загалом близько 8 млн 650 тис. грн) за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га.

Підозрювані затримані у порядку, передбаченому статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Детективами НАБУ спільно з прокурорами САП готуються повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та клопотання про обрання щодо затриманих запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Якщо провина затриманих буде доведена у суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що 25 травня, в результаті слідчих дій у місті Бровари Київської області детективи НАБУ спільно з прокурорами САП та працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції в Київській області затримали трьох учасників корупційної схеми привласнення державної землі загальною вартістю понад 50 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ