Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Девід Бекхем підтримав членство Британії в ЄС

Колишня зірка англійського футболу Девід Бекхем закликав учасників майбутнього референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу голосувати за те, аби їхня країна залишилася у складі ЄС, - BBC Україна.

Він зазначив, що Британія повинна "мати справу зі світовими проблемами разом, а не наодинці".

Колишній футболіст, який зараз є послом UNICEF, додав, що перед призначеним на четвер голосуванням учасники референдуму повинні подумати про своїх дітей та онуків.

За словами пана Бекхема, його досвід гри по всій Європі переконав його у важливості "живого і взаємопов’язаного світу".

Прихильники виходу Британії з ЄС кажуть, що їх підтримують інші футболісти, наприклад, Сол Кемпбелл.

Водночас, дружина колишнього спортсмена Вікторія Бекхем звинуватила прихильників виходу Британії з Євросоюзу у тому, що вони намагаються "неправильно використати" її ранішні коментарі про Європу.

Референдум щодо майбутніх стосунків між Великою Британією та ЄС відбудеться цього четверга.

Колишня зірка збірної Англії та "Манчестер Юнайтед" Девід Бекхем написав у своєму Facebook, що він поважає прихильників "брекзиту", однак вважає, що для майбутнього його країни краще залишатися у складі Євросоюзу.

Звертаючись до свого футбольного досвіду, він заявив, що серце легендарного "Юнайтед" у 90-х роках могло бути англійським, однак команда не досягла б тих висот без внеску гравців з інших країн Європи, згадавши при цьому данця Пітера Шмейхеля, ірландця Роя Кіна та француза Еріка Кантону.

"Я також мав честь грати і жити в Мадриді, Мілані та Парижі з одноклубниками з усієї Європи та світу. Ці великі європейські міста та тамтешні палкі вболівальники вітали мене й мою родину та дали нам можливість насолоджуватися своїми унікальними культурами… Заради наших дітей та дітей наших дітей ми повинні мати справу зі світовими проблемами разом, а не наодинці. Через це я голосую за те, щоби залишитися (зберегти членство Британії в ЄС. – Ред.)", - написав він.

Вікторія Бекхем заяила, що вона поділяє позицію свого чоловіка та дорікнула прихильникам "брекзиту" за розміщення у Twitter повідомлення, у якому їй приписувалися слова про те, що євросоюзівські бюрократи "знищують" "національну ідентичність та індивідуальність" Британії.

Прихильники виходу Британії з ЄС припускали, що пан Бекхем має прислухатися до своєї половини.

У своєму Instagram пані Бекхем звинуватила активістів, що виступають за "брекзит" у намаганні "перекрутити цитату 20-річної давнини" про те, чи відмовлятися Британії від своєї валюти. Вона додала, що ці слова не мають нічого спільного з чинною дискусією і що вона є прихильником членства Британії у ЄС.

Прем’єр-міністр Девід Кемерон, який тісно співпрацював з Девідом Бекхемом під час невдалої спроби вибороти для Британії право провести Чемпіонат світу з футболу 2018 року, заявив, що люди повинні прислухатися до слів екс-футболіста.

Утім, активіст на підтримку "брекзиту" Майкл Гоув сказав ВВС, що вихід Британії з ЄС підтримують інші колишні гравці збірної Англії – зокрема, Сол Кемпбелл та Джон Барнс.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ