Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДФІ Львівщини торік провела 816 контрольних заходів: порушення тотальні

Державна фінансова інспекція у Львівській області протягом 2011 року виявила на 701 об’єкті контролю фінансові порушення, що привели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 118,2 млн грн. Про це повідомила прес-служба Державної фінансової інспекції у Львівській області

Державна фінансова інспекція у Львівській області (до 2012 – КРУ у Львівській області) упродовж 2011 року провела 816 контрольних заходів, шість державних фінансових аудитів суб’єктів господарювання, три державні фінансові аудити виконання місцевих бюджетів та 7 ревізій виконання місцевих бюджетів.

Незаконні, нецільові витрати та недостачі фінансових і матеріальних ресурсів на 118,2 млн грн виявлено на 701 об’єкті контролю, що становить 92 відсотки від перевірених. З них незаконні витрати становлять 81,4 млн грн, нецільові витрати – 4,1 млн грн та недостачі – 32,7 млн гривень.

Вжитими протягом 2011 року заходами забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на суму 67,0 млн грн (56,7 % від виявлених) та надходження недоотриманих фінансових ресурсів – 21,1 млн грн (43,1 %).

Під час ревізій виконання бюджетів 7 міст і районів області виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму 4,8 млн гривень.

Серед міст та районів області найбільші суми фінансових порушень, що призвели до втрат комунальних ресурсів, виявлено за результатами ревізій установ, організацій та підприємств м. Львова – 10,4 млн грн, м. Самбора – 4,4 млн грн, Старосамбірського району – 3,7 млн гривень.

Під час шести державних фінансових аудитів суб’єктів господарювання виявлено втрату фінансових та матеріальних ресурсів на 29,1 млн грн, в тому числі упущено вигоди на 16,4 млн грн та непродуктивні втрати 12,7 млн гривень.

За наслідками проведених аудитів керівникам підприємств, установ та організацій надано 117 пропозицій удосконалення управління бюджетними коштами, державним та комунальним майном, в тому числі можливості збільшення доходів місцевих бюджетів, із яких 108 уже враховано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ