Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ДФС продовжує модернізацію пунктів пропуску

Для підвищення якості обслуговування громадян ДФС продовжує модернізацію пунктів пропуску. Розбудова державного кордону відбувається за рахунок трьох основних напрямів фінансування. Про це повідомив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан під час робочої поїздки Президента України Петра Порошенка до Волинської області, передає Урядовий портал.

За його словами, одним з напрямів є використання грантових коштів Європейського Співтовариства. Загальна вартість грантових договорів, підписаних у рамках цієї програми, складає майже 21,3 млн євро, з яких 17,1 млн євро – це грантові кошти ЄС.

Програмою передбачена реалізація 6 великих інфраструктурних проектів. Наприклад, реконструкція міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг» та пасажирської частини пункту пропуску «Ужгород».

Другий напрям – це фінансування в рамках Угоди щодо надання Польщею кредиту Україні на умовах пов'язаної допомоги у розмірі 100 млн євро на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури та пунктів пропуску. Так, зокрема, заплановано будівництво ділянки для легкового автотранспорту та автобусів у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краківець», яка розмежує рух вантажного та легкового автотранспорту, а також будівництво пішохідного переходу у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська».

Особливо Мирослав Продан відзначив новий для ДФС напрям фінансування за рахунок спрямування 10% від суми перевиконання загального обсягу митних платежів, визначеного помісячним розписом доходів загального фонду державного бюджету.

«Отримані кошти, а це наразі понад 1 млрд грн., спрямовані на розвиток митної інфраструктури, реконструкцію пунктів пропуску,  закупівлю технічних засобів митного контролю та збільшення заробітної плати митників», – зазначив очільник ДФС.

Загалом митницями ДФС індикативні показники Міністерства фінансів України по митних платежах за чотири місяці 2017 року були перевиконані на більш ніж 11 млрд грн. і фактично склали 94 млрд 383 млн грн. За рахунок додаткових надходжень в рамках експерименту 4,1 млрд грн мають бути спрямовані на реконструкцію доріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ