Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДФС виявила 3,5 тис. найманих осіб, які працювали нелегально

Завдяки заходам податкового контролю протягом січня – жовтня 2017 року виявлено 3,5 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин. Про це повідомили в прес-службі ДФС України.

Також органами ДФС під час перевірки суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства виявлено в 60% перевірених платників. 

До бюджетів донараховано понад 559 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, близько 112 млн. грн. єдиного внеску та понад 28 млн. грн. військового збору.

Крім цього, фахівці ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, здійснювали обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних та фізичних осіб, місць здійснення підприємницької діяльності, а також проводили роз’яснювальну роботу з роботодавцями. За результатами цих заходів суб’єкти господарювання додатково уклали близько 34 тис. трудових угод зі своїми найманими працівниками.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств – боржників та застосування заходів контролю погашено заборгованість із заробітної плати у сумі 1 664,5 млн. грн. До бюджету надійшло 214,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 567,0 млн. грн. єдиного внеску.

До органів прокуратури спрямовано матеріали щодо 40 юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати. 

Для підвищення рівня сплати податку на доходи фізичних осіб у січні – жовтні 2017 року на засіданнях комісій та робочих групах при органах виконавчої влади заслухано майже 14,8 тис. працедавців, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня. 

За результатами проведеної роботи майже 13,8 тис. працедавців підвищили рівень заробітної плати, до бюджету додатково надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 38,9 млн. грн., єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 47,4 млн. грн., військового збору – майже 3,2 млн. грн.

До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 394 підприємств, на яких виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ