Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ділянку для нового сміттєзвалища Львова знайдуть, якщо не даватимуть інформацію пресі, - Гірняк

Наразі є кілька варіантів ділянок під новий полігон твердих побутових відходів для Львова, але розголошувати їх не будуть, щоб уникнути протестів громад та маніпуляцій. Про це сьогодні, 16 червня, під час громадського обговорення проблеми Львівського міського сміттєзвалища розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За його словами, нині є три великі проблеми: рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, пошук нового полігону ТПВ для Львова та вивіз сміття з міста.

«Наразі за інформацією чиновників Львівської міської ради 80-85% сміття зі Львова вивозять. Однак, з дня на день може бути проблемна ситуація», - сказав Гірняк.

Він зауважив, що коли з’явилася інформація про можливий полігон у Миколаївському районі, одразу почалися протести місцевих громад. За словами Гірняка, це сталося тому, що не було попередньої розмови з місцевими громадами.

«Зараз є кілька варіантів, але озвучувати їх ми не будемо. Щоб знайти новий полігон ТПВ для Львова, треба не давати інформацію в пресу, а спершу обговорити таку можливість з місцевими громадами», - сказав Гірняк.

Він також додав, що для того, щоб облаштувати новий полігон ТПВ, потрібно щонайменше шість місяців.

Володимир Гірняк також додав, що Львівська облрада попросила в громад Львівщини, аби вони тимчасово приймали сміття зі Львова.

«Наразі досягнуто порозуміння, але деякі громади вже відмовляються від цього. Зрозуміло також, що і в Грибовичі сміття більше ніхто вивозити не буде. Ми зі свого боку повинні зробити все, щоб Львів таки не захлинувся у смітті. Однак і Львівська міська рада повинна гарантувати місцевим громадам, які приймають сміття зі Львова, що це сміття у якийсь спосіб будуть компенсовувати громадам», - сказав Гірняк.

Голова комісії екології ЛОР Андрій Білоус зазначив, що Грибовицьке сміттєзвалище вже навряд чи буде колись працювати.

«За попередньою інформацією, потрібно десь 600-700 млн грн на рекультивацію. Місто користувалося цим сміттєзвалищем тривалий час і повинно долучитися до вирішення цієї проблеми», - сказав Білоус.

Він наголосив, що першочерговим є питання облаштування нового полігону ТПВ для Львова та будівництва заводу по переробці сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ