Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти без батьківської опіки отримали власне житло

У понеділок, 7 листопада, у селі Горбачі Пустомитівського району вручили ключі та документи на житловий будинок чотирьом дітям, позбавленим батьківського піклування. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації, Володимир Лис.

За словами посадовця, новими власниками будинку стали Софія, Назар, Руслан та Роман Войцехівські, яким 12, 14, 17 та 19 років.

«Цегляний одноповерховий будинок має 3 житлові кімнати. Його загальна площа становить понад 58 метрів квадратних, а житлова – майже 48 кв. м», - розповів Володимир Лис і додав: «Звичайно що є газ та світло. До будинку належать й господарські споруди: літня кухня, гараж та колодязь. Також є земельна ділянка, яка на підставі договору дарування була подарована дітям в рівних частинах кожному».

Будинок вартістю 687 тис грн придбано за рахунок реалізації «Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2016 – 2018 роки». Зокрема, 294 тис грн виділили з обласного бюджету, 393 тис грн – кошти з місцевого бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ