Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Діти із окупованих територій будуть більш соціально захищені, - Президент

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення». Про це повідомила прес-служба Президента.

Документ спрямований на посилення державної підтримки при здобутті освіти у державних та комунальних навчальних закладах для відповідної категорії людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення.

Підтримка буде здійснюватись у межах державної цільової програми та передбачатиме комплекс заходів (зокрема, повна або часткова оплата навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках або інше). Низку таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет Міністрів.

Передбачається, що такі державні гарантії слугуватимуть додатковими важелями в формуванні проукраїнської позиції серед молоді, яка проживає на даних територіях, та сприятиме її соціальній адаптації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ