Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дітям загиблих рятувальників платитимуть стипендії

Рада затвердила Програму соцзахисту дітей рятувальників, які загинули під час ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. За відповідне рішення проголосував 41 депутат. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Метою Програми є забезпечення соціального захисту та надання фінансової підтримки сім’ям, зокрема дітям, батьки яких загинули під час ліквідації пожежі на сміттєзвалищі. Для досягнення цієї мети передбачено виплату щомісячної адресної соціальної виплати у розмірі 4 000 грн. на кожну дитину загиблого до досягнення повноліття або, у разі продовження навчання, до 23 років.

Фінансування Програми здійснюватимуть за рахунок видатків загального фонду міського бюджету Львова.

Нагадаємо, 28 травня на сміттєзвалищі поблизу Львова – у с. Великі Грибовичі – виникла пожежа. 30 травня, під час гасіння її, стався обвал твердих побутових відходів, внаслідок чого загинуло троє рятувальників – працівників пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Львівській області. Без батьків залишилося п’ятеро малолітніх дітей. Відтак, з метою належної поваги до пам’яті загиблих, виконавчий комітет прийняв рішення про виділення щомісячної стипендії для дітей рятувальників у розмірі 4 тис. грн. та визнав необхідним надання сім’ям житла – 2-кімнатних квартир – у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ