Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для авто, що перевозять продукти харчування, не передбачено санітарних паспортів

До Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області звертаються юридичні та фізичні особи з приводу видачі санітарних паспортів на автотранспорт, яким перевозяться продукти харчування. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Держпродспоживслужби у Львівській області.

З приводу цього зазначене управління проінформувало, що у відповідності до ст. 43, 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлені гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей  та транспортних засобів, згідно з якими не передбачено оформлення санітарних паспортів. Згідно з прикінцевими та перехідних положень до цього Закону розділ VII набрав чинності через два роки з дня, наступного за днем опублікування Закону, тобто  з 20 вересня 2016 р.

У відповідності до норм Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів  на всіх стадіях їх виробництва та обігу  покладається на операторів ринку.

У відповідності до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів » оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати свої потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, в т.ч. їх транспортування. Порядок проведення державної реєстрації потужностей визначений наказом Мінагрополітики та продовольства України від 10.02.2016 року №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації  потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ