Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для боротьби з корупцією комісії у Львівській облраді бракує кворуму

Сьогодні, 30 листопада, мало відбутися засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики Львівської обласної ради. На роботу у цій не популярній депутатській комісії зголосилося лише три депутати новообраної Львівської обласної ради – голова комісії Роман Кізима («Самопоміч»), Олег Синютка («БПП «Солідарність») та Руслан Кошулинський (ВО «Свобода»).

На засідання комісії прийшов лише голова комісії. Це вже не вперше засідання комісії довелося відкласти.

У коментарі журналістам голова комісії сказав: «На початку я б хотів полюбовно вирішити це питання. Я розумію, що двоє членів комісії - люди зайняті. Кошулинський на службі в армії, я контактую з ним. Відправляв йому письмово свої думки щодо регламенту. Що стосується Олега Синютки, то він також зайнятий. Ми кілька разів переносили засідання комісії, і все ж я сподіваюсь, що нам вдасть зібратися. Щоб був кворум треба двоє людей. Як голова комісії, я все робитиму, щоб так сталося».

Водночас Роман Кізима наголосив, що комісія ця не дуже популярна серед депутатів, хоч вона одна із ключових.

«Депутати шукають комісії, де є бюджет, гроші, перерозподіл фінансів і ресурсів. Справа у тому, що ми рішенням ради ініціювали зміну специфіки роботи комісії. Тепер ця комісія не лише регламенту і депутатської етики, але й антикорупційної політики. За рік суттєво змінилося законодавство в Україні в напрямку боротьби з корупцією. Ми вважаємо, що потрібно збільшити увагу на антикорупційному акценті. Перевірка рішень ради, договорів комунальних підприємств. Ми будемо ініціювати перевірки та аудит по усіх підприємствах комунальної форми власності Львівської обласної ради, приділятимемо увагу тендерам. Треба розпочати роботу, сподіваюсь, що депутати змінять свою думку і перейдуть у нашу комісію, щоб разом боротися з корупцією», - розповів він.

Наразі ж основне питання порядку денного  засідання комісії – це регламент Львівської обласної ради, документ, який регулює роботу депутатського корпусу.

«Юридичний відділ подав свої пропозиції. У мене, як в голови комісії і депутата, є свої думки. На 90% він (регламент) хороший. Нічого особливого нема, він враховує минулі регламенти. Впевнений, що за регламент депутати проголосують, а комісія до 8 грудня (відбудеться сесія ЛОР, - ред.) подасть свої пропозиції», - зазначив голова комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ