Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для чого відкривати демо-рахунок на ринку Форекс?

Кажуть, що навчитися кататися на велосипеді, жодного разу не впавши, неможливо. А як виглядає ситуація з торгівлею на ринку Форекс? Напевно і тут без втрати великих сум не обійтися. Швидше за все так, але є в трейдингу один корисний інструмент, який дозволяє пройти навчання без яких-небудь витрат. Мова йде про демонстраційний рахунку, з яким початківці можуть освоювати основні функції торгової платформи, укладати угоди в реальному часі, ґрунтуючись на новинах з онлайн-стрічки.

З допомогою такого рахунку практичні навички торгівлі приходять значно швидше, а сам гравець може дізнаватися про ефективність обраних методик і стратегій, не витрачаючи ані копійки на це не витрачаючи.

Що необхідно для комфортної роботи з демо-рахунком

В першу чергу, ви повинні розуміти, навіщо вам це потрібно. Адже тренувальний рахунок створений не для розваг, а для наполегливої роботи над власними помилками і відточування до досконалості обраних стратегій. Демо-запис дозволяє отримати базове уявлення про роботу міжнародного ринку, принципи торгівлі і наявні інструменти.

Крім цього, для комфортної роботи з демо-рахунком потрібен комп'ютер середніх характеристик і стабільне з'єднання з мережею Інтернет.

Переваги і недоліки демо-рахунку

Використання демонстраційного аккаунта за допомогою forex platforma MetaTrader4 дозволяє трейдерам в найкоротші терміни освоювати численні фінансові інструменти, перевірити торгові стратегії. Завдяки торгівлі через навчальний рахунок можна підвищувати аналітичні навички, розробляти власні системи або перевіряти роботу брокера.

Але разом із очевидними перевагами демо-рахунок має і деякі недоліки. Зокрема, робота з віртуальним балансом позбавляє трейдера багатьох важливих психологічних аспектів. Так, наприклад, ви не отримуєте азарту, коли баланс росте і не відчуваєте тієї сильної тривоги і ризику, коли рахунок зменшується. В разі фіаско вам залишиться всього лише відкрити новий рахунок і почати все заново, в той час як у реальному житті доведеться змиритися з фінансовими втратами.

Також дуже важливо приймати отриманий при роботі з демо-рахунком досвід. Адже тут ви можете здійснювати правильні входи не тільки на підставі власних аналітичних висновків, але і просто угадуючи напрямок. Зворотна ситуація також трапляється часто – ви йдете в осідання на половину рахунку, усвідомлюючи, що це не ваші гроші. Але у випадку, якщо ведеться торгівля кровними, подібна ситуація здатна викликати справжню паніку і стати критичною для людини. За підсумком однаковий результат на реальному і віртуальному рахунку дає зовсім відмінні один від одного відчуття.

Використовуючи демо-запис, багато гравців у спокійній обстановці чекають сприятливого моменту для відкриття і виходу. Часто трейдери навіть не користуються стоп-лоссом і відкриваючи рахунок через деякий час, можуть побачити отриманий прибуток. Така випадковість надає впевненості в собі, що відбувається абсолютно необґрунтовано, адже при торгівлі з реальними інвестиціями ваша нервова система здає значно частіше, і так легковажно розпоряджатися власними інвестиціями ви навряд чи погодитеся.

Важливі поради у роботі з демо-записом

Демо-рахунок необхідно використовувати обов'язково, якщо ви вирішили проявити себе на Форкес та cfd trading. Однак знайомство з даним інструментом не має для вас затягуватися. Набагато ефективніше після освоєння базових функцій і отримання початкового досвіду перейти на центовий рахунок, де можна буде торгувати нехай і невеликим, але зате реальними грошима з реальними психологічними емоціями і відчуттями.

Не забувайте, що тренувальний рахунок необхідний для наступних цілей:

• знайомство з торговим терміналом;

• вибір торгових інструментів;

• знайомство з принципами роботи на фінансових ринках;

• тестування торгових систем.

І тільки після того, як ви зможете підібрати для себе дійсно ефективні прийоми і знайти відміні особливості форекс торгівлі, можна реєструвати реальний рахунок і поповнювати його баланс власними заощадженнями. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ