Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для підняття зарплат треба оптимізувати школу, - Хобзей

Для того, щоб підвищити заробітну плату вчителів необхідно оптимізувати школу. Про це, в інтерв’ю Gazeta.ua, сказав заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей, відповідаючи на питання про те, чи зможе підвищення зарплат вирішити проблему падіння авторитету професії вчителя, передає освітній портал.

«Безумовно, це підніме авторитет учителя. Та щоб підняти зарплату — спершу треба оптимізувати школу. Один з показників ефективності — скільки учнів припадає на одного вчителя. У нас — вісім. У європейських країнах — 17. Зарплата забирає майже 80 відсотків виділених на школу коштів. Підняти удвічі зарплати при тій же кількості вчителів не вдасться», - зазначив Хобзей.

За його словами, не можна проводити реформу, не змінюючи умов праці.
«Щоб учитель захотів добиратися до школи в інший населений пункт, треба його заохотити не лише грошима. Мають бути обладнані лабораторії, кабінети — біології, фізики, географії. Попри скрутну економічну ситуацію, уряд виділив 100 мільйонів гривень на обладнання, цифрові лабораторії в кабінетах фізики», - сказав заступник міністра.

Також він зазначив, що у сьогоднішніх економічних умовах українська школа буде залежною від громади.

«Видатки на освіту не покривають нічого, крім комуналки й зарплати. Все, що є у школі, — заслуга батьків. З іншого боку — як це зробити прозорим? У цих економічних умовах школа буде розраховувати на допомогу громади», - наголосив Павло Хобзей.

osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ